NLR

Air Traffic Control simulator
NLR
Ga terug

NLR

heeft een ATC (Air Traffic Control) simulator laten ontwikkelen door Pro Systems.

Het NLR is dé Nederlandse kennisorganisatie

voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Pro Systems heeft voor dit kennisinstituut een simulatie ATC (Air Traffic Control) simulator ontwikkeld met een curved screen met een diameter van tien meter.

De toren bestaat uit een 360 graden horizontaal en 40 graden verticaal projectievlak waarop het buitenzicht vanuit een verkeerstoren kan worden nagebootst. Vijf verkeersleidersposities zijn beschikbaar met ieder drie TFT schermen en optionele 21 inch pen tablets. Tevens kunnen extra posities voor een supervisor, departure clearance of snowdesk worden toegevoegd.

In de torensimulator kunnen realistische weersomstandigheden, zoals slecht zicht condities, sneeuw, regen, evenals dag- en nachtcondities worden nagebootst. Uiteraard kan de Schiphol omgeving worden nagebootst, maar ook verschillende andere regionale luchthavens waaronder Rotterdam Airport, Beek Airport, Eelde Airport en internationale luchthavens Milaan Malpensa, Luxemburg, Innsbruck en Parijs Charles de Gaulle. Het zichtsysteem kan ook ingezet worden voor andere visualisatie toepassingen zoals Google Streetview.

Ten opzichte van het oude zichtsysteem is de resolutie verviervoudigd waardoor kleine vliegtuigen, stopbars en lichtgeleiding veel beter te zien zijn. Daarnaast zijn ook de lichtsterkte en contrast aanzienlijk verbeterd.

Meer lezen
Minder lezen
Client NLR
Specificaties
  • 7 high-end 4K projectoren
  • Stalen hoofdconstructie plafond
  • Custom projector support frames
  • Elektronische blending & warping
  • Netwerk besturingssysteem
  • Interfacing
  • 360 graden projectie H=4,3 meter - D=10 meter